Divle Obruk peyniri, Türkiye’nin Kayseri vilayetine has olan koyun sütünden yapılan bir peynir çeşididir. Bilhassa yöresel formüllerle üretilmesi ve doğal fermente süreci sayesinde varlıklı bir lezzet profiline sahip olan obruk peyniri yüksek besin pahası ve probiyotik içeriğiyle dikkat çekiyor.
DİVLE OBRUK PEYNİRİNİN FAYDALARI
Yüksek protein içeriği: Divle Obruk peyniri, yumurtadan daha fazla protein içeriği sunarak kas gelişimine ve tamiratına yardımcı olur. Bilhassa sportmenler için değerli bir besin kaynağıdır.
Probiyotikler: Fermente bir eser olan Divle Obruk peyniri, sindirim sıhhatini destekleyen probiyotikler içerir. Bu sayede bağırsak florasını istikrarlar ve sindirim sıkıntılarını azaltır.
Vitamin ve mineral zenginliği: A, D ve K vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve çinko üzere mineraller açısından zengindir. Bu, kemik sıhhatini güçlendirir ve bağışıklık sistemini dayanaklar.
Düşük laktoz içeriği: Laktoz intoleransı olanlar için, uygun biçimde fermente edildiğinden, Divle Obruk peyniri daha kolay sindirilebilir.
Anti-inflamatuar özellikler: İçeriğindeki sağlıklı yağlar, iltihap önleyici özelliklere sahiptir ve kalp sıhhatini dayanaklar.
YUMURTADAN DAHA FAZLA PROTEİN İÇERİYOR
Yumurtanın sağlıklı bir protein kaynağı olduğu çabucak hemen herkes tarafından bilinmektedir. Divle Obruk peynirinin ise daha fazla protein, probiyotik ve vitamin içerdiği yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Bilhassa laktoz hassasiyeti olan bireyler için Divle Obruk peyniri âlâ bir protein alternatifi sunmaktadır.